Malo nam je još ostalo od zime i možda ne bi bilo loše kada bismo to vrijeme iskoristili za zdrav odmor u samom srcu Gorskog kotara. Predivne šume prekrivene snijegom pravo su mjesto ako se želite maknuti od gradske vreve i udahnuti svježeg zraka. A vjerujte nam, nema tog wellnessa koji će vas opustiti kao šetnja prirodom.Lokve


U središnjem dijelu Gorskog kotara, na visini od 723 metra iznad mora, smjestilo se Prvenstveno je poznato po Lokvarskom jezeru, popularno nazvanom Omladinsko jezero. Zahvaljujući svojoj dubini i veličini, jezero pruža mogućnost za razne aktivnosti na vodi, mada je u ovo zimsko doba najbolje pecati ribu.

U neposrednoj blizini predivna je park šuma Golubinjak, idealna za obitelji s djecom jer mogu uživati u šetnjama i igrama na snijegu prekrivenim livadama. U blizini Lokvi nalazi se i jedna od najvećih spilja u Hrvatskoj.

Špilja Lokvarka u potpunosti je uređena za posjetitelje te bi bila prava šteta ako je ne biste posjetili dok ste tamo. Lokve su isto tako poznate i po žabama, a upravo njima posvećen je muzej u središtu grada. Jedini takav u Europi.Izlet na Risnjak


Ako nemate previše vremena, a stari godišnji odavno je potrošen, . Poučna stara Leska projektirana je tako da je svaki pojedinac može samostalno prijeći. Naravno, ne u japankama. Niz prelijepih prirodnih i kulturnih detalja proteže se na 4,5 kilometra poučne staze te su prava prilika za upoznavanje prirode i sadržaja ovog nacionalnog parka.

Ako želite doživjeti prirodu onakvu kakva ona zapravo treba biti, susresti se s rijetkim primjercima životinjskih vrsta, onda je nacionalni park Risnjak mjesto na kojem ćete naći svoje zadovoljstvo.