Ako ste razmišljali kamo za vikend, a želite doživjeti nešto novo, od četvrtka 31. kolovoza do nedjelje 3. rujna održavaju se Kupske noći na Šetnici Slave Striegla uz Kupu u gradu Sisku. (zbog loših vremenskih prilika manifestacija je odgođena za vikend iza)

Ova manifestacija osim kulturnog i zabavnog elementa sadrži i sportski, pa se tako posjetitelji mogu okušati u vožnji Kupske alke, jedinstvenog natjecanja u kojima ekipe od 2 člana u čamcu koji pokreće vanbrodski motor gađaju alku postavljenu iznad vode.

Osim alke, još se odvija jedna zanimljiva riječna sportska igra, Šiljada – veslački dvoboj kupskih čamaca. U Šiljadi (nazvanoj tako po tradicionalnom kupskom čamcu, šiklji), četveročlane posade borit će se jedna protiv duge na stazi dugoj 100 metara. Šiklje i vesla osigurali su sisački Lađari.

U subotu se održava i Aero show u kojem će letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe, a za mlađe osiguran je i simulator leta kako bi se sami okušali u letenju.

Tijekom Kupskih noći organizirane su i vođeni obilasci broda Biokovo te festival posvećen mladim umjetnicima od 18 do 35 godina, čiji je cilj biti prva stepenica mladim umjetnicima da prikažu svoje filmove kako bi mogli krenuti i na druge festivale. Od prijavljenih 500-tinjak filmova prikazat će se 38 najboljih.

U nedjelju će se u prijepodnevnim satima održati i tradicionalni Oldtimer Rally, na kojemu će ljubitelji starih automobila gradom provesti svoje limene ljepotane.

Sve će biti popraćeno koncertima, radionicama, uličnim zabavljačima te likovnom kolonijom. 

Više informacija potražite na