Prosječnu štrucu kruha treba pojesti u roku od jednog dana od kupnje. Da biste održali svježinu kruha što dulje, držite ga na tamnom mjestu poput drvene kutije. Kruh u komadu možete staviti u plastičnu vrećicu s dvije stapke celera, koji će omekšati taj pekarski proizvod te mu produljiti vlažnost. Isti učinak postići ćete ako kruh pohranite s nekoliko kriški svježe jabuke.

Imajte na umu da kruh s vidljivom plijesni ili neugodnim mirisom treba baciti u smeće. Želite li potrošiti stari kruh koji je još uvijek jestiv, imate nekoliko opcija. Najčešći je izbor umakanje kruha u jaja i mlijeko te priprema takozvanog francuskog tosta, za koji imamo odličan recept.

Stari kruh možete napuniti začinskim travama, crnim pivom i sirom te ga zapeći u pećnici, ili napraviti tostirane sendviče punjene finom smjesom od mljevenog mesa i sira. Na raspolaganju vam je i priprema slastica, odnosno pudinga sa šest kriški staroga kruha u koji se dodaje i nešto grožđica, ekstrakta vanilije, mlijeka, jaja i šećera.

Na koncu, od starog kruha možete napraviti i krušne mrvice, prepržiti ih na ulju te iskoristiti kao preljev za okruglice sa šljivama ili neko slično jelo.

5 recepta za iskorištavanja starog kruha:

Francuski tost: Tako jednostavan za pripremu, a tako ukusan!

To se zove sendvič! Recept za zapečeni kruh punjen mljevenim mesom i sirom

Svi ga mogu napraviti! 'Pijani' kruh sa siromNapravite ih! Recept za krušne mrvice bez glutena

Pravilo 25 sekundi: Najčešće pogreške kod pripreme espressa Julius Meinl Platite kavu stihom - 4 Julius Meinl +6 Julius Meinl