Iako je jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svijetu, Azerbajdžan nije i dalje previše visoko na listi onih koji najviše putuju. Stoga država moli da joj pružite „drugu priliku“ te razmislite i isplanirate put u „Zemlju Vatre“.

Azerbajdžanska turistička zajednica pokrenula je kampanju pod nazivom „Take a Look, a cilj im je do 2023. godine udvostručiti broj turista koji sada posjećuju zemlju. Prije dvije godine Azerbejdžan je uveo novi online sustav viza koji umnogome olakšava posjet zemlji, a dobra je vijest i da su dobivanje viza pojednostavili Kazahstan i Uzbekistan, čineći na taj način posjet cijeloj regiji lakšim.

Posljednjih godina zemlja je doživjela ekonomski procvat, a razlog je tome naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više. No odlična je vijest kako i nakon odlaska iz gradova na vas čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

„Take another look“ otkriva posebnosti Azerbajdžana. Domaćini jedva čekaju podijeliti svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima. Uostalom, tisućama godina putovi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florian Sengstschmid, direktor turističke zajednice Azerbajdžana. A da se isplati posjetiti ovu predivnu zemlju, možda će vam biti jasnije kada spomenemo da je pola litre domaćeg piva u restoranu 5 kuna, mala kola samo 2 kune, dok ćete u trgovinama cijeli kruh moći kupiti samo za kunu!

Ulica milijardera: Kako izgleda život u jednom od najskupljih dijelova svijeta? Ulica milijardera - 8 Ulica milijardera - 11 Ulica milijardera - 10 +7 Ulica milijardera - 9