El Toro
kuhinja nadahnuta je egzotičnim okusima Latinske Amerike, a posebice namirnicama koje dolaze iz Argentine, Perua, Čilea i Urugvaja. No oni su prilagođeni domaćim ukusima i tržištu.

Ne čudi stoga što se iz kuhinje Maria Mihelja mogu isprobati zanimljive kombinacije – od avokada s dimljenom pastrvom do junećeg filea sa salsom od đumbira, čilija i korijandera.

Nikoga niti ne iznenađuje što će se na ovogodišnjem Zagreb Burger festivalu pojaviti s nekoliko osebujnih, ali vrlo ukusnih gastronomskih kombinacija.

Na štandu El Tora moći ćete isprobati Originalni Burger napravljen od junećeg rebra i vrata te pomiješanog s Black Angus mesom. Black Angus je vrsta goveda koje se odlikuje visokim postotkom intramuskularne masnoće koja jamči ekstra sočnost nakon termičke obrade.

Sastojci za original burger
(Foto: El Toro)


Originalni Burger El Tora bit će sljubljen s prženim lukom, sirom cheddar, meksičkom rajčicom, wasabi majonezom i umakom od senfa i meda, te će biti poslužen u slatkom brioš pecivu.

Na raspolaganju će biti i Supreme burger koji kombinira finu mesnu pljeskavicu na bazi Black Angusa sa sočnim guacamoleom, bbq umakom, hrskavim špekom, sirom cheddar i majonezom obogaćenom sokom limete.

U deset dana Zagreb Burger Festivala, koji će trajati od 13. do 23 rujna na Strossmayerovom trgu u glavnom hrvatskom gradu, El Toro će iznenaditi i s još nekim neočkivanom kombinacijom.

Na festivalu će 17. rujna posluživati i Double Black Burger koji kombinira Black Angus i svinju Iberico. Dva dana kasnije u ponudi će se naši Fresh Lamb Burger od janjetine, a 21. rujna nudit će i Crab Burger od morskih plodova.

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu .
Supreme burger
(Foto: El Toro)